Spel på fotboll

En av bettarnas favoritsporter är fotboll. Här berättar vi mer om hur det går till när man spelar på den runda bollen!

Tillgång till många olika matcher

När betting på fotboll blev populärt så fanns det endast de stora sportligor som man man kunde spela på. Svenska Spel tillhandahöll alla spel, och hade ingen konkurrens. När det sedan kom konkurrenter berodde det dåliga utbudet mestadels på att det var ganska lätt för spelbolag att sätta odds på de matcher. Det var ett litet utbud och de flesta spelbolag tog odds av varandra. Därför var det samma odds på nästan alla bettingsajter. Men när det kom flera spelbolag och alla erbjöd i princip samma spel så var man tvungen att erbjuda nåt mer, för att få spelare till sina sajter. Konkurrensen blev stor, och det räckte inte med bonusar. Visst, bonusar lockade många nya spelare, men när bonuspengarna var slut så behövdes det något mer för att få dem att stanna och spela vidare.

Då började utbudet utökas, och i dagsläget så kan man spela på nästan allt möjligt. Allt från Division 6 fotboll till pingis och biljard. En nackdel är att man inte kan satsa lika mycket pengar på de matcher. Detta är på grund av att de är svårare att kontrollera de matcher för spelbolagen. Även livebetting är uteslutet då spelbolagen inte har tillgång till live rapportering tyvärr. Men visst låter det spännande att man kan gå till den lokala fotbollsmatchen och sätta en slant på sitt lag? Då blir matchen extra spännande!

Livebetting

Livebetting är en sak som blivit otroligt populärt på sista tiden. I början så kunde man i princip satsa på vem som vinner. Det blev så populärt att spelbolagen var tvungna att utöka det, och nu kan man satsa på hörnor, antal kort, nästa lag som gör mål, över och under antal mål med mera. I princip det mesta som man kan satsa på innan matchen finns som val nu vid livebetting också. Så om du kikar på en match, och du ser att det är mycket heta känslor. Ja, då kan du satsa på att det blir över 2.5 gula kort och vinna lätta pengar. Eller om du märker att ett lag ligger under och motståndarna anfaller mycket via kanter, då kan du sätta en slant på att det blir mycket hörnor.

”Linan”man betting on phone

Det finns något som kallas för ”linan”, och det är vad spelbolaget tror att matchen kommer sluta på. Så om de tror att det kommer bli 12 hörnor i matchen, så får du två val innan matchen. Du kan spela på över 12 hörnor eller under. Båda de ger odds 1.83 till 1.80, vilket gör att spelbolag går med vinst om det de förutspår stämmer. Då säger man att ”12” är linan. Hade odds varit 2.0 så hade de gått jämnt upp, så det är ganska bra marginal de har.

När det kommer till livebetting så ändras linan hela tiden. Om det blir tre snabba hörnor så kan linan skjuta upp till över 15 hörnor, och då kan man spela under om man anser att det inte blir så många hörnor. Eller om man på förhand tror det blir många hörnor, men de första 30 minuter är hörnfria. Då kan det hända att linan går ner till sex eller sju, vilket gör att du kan satsa en fin slant på över, och med tanke på att de flesta hörnor kommer i slutet av både första och andra halvlek så ökar dina vinstchanser drastiskt. Det är ganska viktigt att du tittar på matchen och känner av hur stämningen är om du väljer att spela live. Då ökar du dina chanser att slå spelbolaget.

Vad ska jag spela på?

Det finns otroligt mycket att välja på när man ska spela. När du ska hitta spel så är det viktigt att hitta nåt du är bra på och tycker är roligt. De flesta som tjänar stora pengar på betting fokuserar på endast en sorts sport, och till och med en liga. När du fokuserar på endast en sak så blir det mycket lättare. Och då måste du verkligen försöka få fram all nödvändig information som behövs. Följ deras Facebooksida, se om de har något forum, läs nyheter på deras hemsida och så vidare. Det händer att spelbolag ofta missar nyheter innan matchen som kan påverka hela bilden. De fokuserar på stora matcher då de flesta bettar på dem, och det är där de tjänar de stora pengarna. Om man är intresserad av det finns speltips på fotboll överallt.

Om du väljer att fokusera på till exempel bordtennis eller badminton så kan du lätt hitta din edge. Det är omöjligt för spelbolag att följa alla lag där och alla nyheter som händer inom laget innan matchstart. De väljer att ha med de spel i utbudet på grund av konkurrensen. Om de väljer bort det, så kommer spelare gå till andra spelbolag som har större utbud. De vet att de inte kommer tjäna några större pengar på just den matchen, men de måste ha de i utbudet trots att de oftast förlorar pengar på de. En annan sak du kan göra är att följa speltips på internet. Det finns en utbud av hemsidor där det postas speltips med bra analyser. Ta de du tycker är bra, men se till att du alltid gör din egna analys av matchen också. Använda deras analys som en startpunkt och bygg på med dig egna. Lycka till!