Spel på hockey

Att spela på ishockey är i Sverige väldigt populärt. Om man ser till intresset för ishockey i världen så hamnar hockeyn ganska långt ner. Det är ju naturligt då ishockey bara är stort i ett 10-tal länder. Det kommer aldrig bli lika stort som fotboll, likväl så finns det intressanta spel för oss intresserade här uppe i norden.

SHL och NHL

De 2 ligorna som drar mest spel på ishockey, bland spelarna i Sverige, är SHL (Svenska Hockey Ligan) och NHL (National Hockey League). I SHL så är det vanligt att folk spelar med hjärtat, dvs på det lag man hejar på. Det brukar innebära att man tippar ”sitt eget lag” som vinnare av en match. Många spelar på matcher innan de går och ser matchen live, vilket såklart höjer spänningen lite extra.hockey goal

När man spelar på NHL matcher så kan man ju såklart också välja att spela på sitt favoritlag. Bettingexperterna brukar dock välja NHL matcher med bra odds. Det är inte alltid lika klara favoriter i NHL matcher, då lagen ofta är väldigt jämna och matcherna kan sluta hur som helst. Ovissheten i dessa matcher gör att oddsen går upp, och det lockar många spelare att betta på NHL matcher.

Varför NHL är stort i Sverige

Sverige har ju haft många stora namn i världens bästa hockeyliga NHL genom åren. Den första man kanske tänker på när det gäller de lite äldre spelarna är Börje Salming som spelade den största delen utav sin karriär i Toronto Maple Leafs, och räknas som en utav NHL’s bästa backar genom tiderna.

Nicklas Lidström är väl kanske den störste svenska backen efter Salming om man tänker i generationer, utan rangordning. Erik Karlsson är i dagens NHL den mest kända svenska backen, och spelar i San Jose’ Sharks.

Peter Forsberg är ju förståeligt kanske våran största spelare genom tiderna i NHL. Många svenskar kommer ihåg vinter Os i Lillehammer 1994, och ”Foppa” Straffen som blev frimärke med den helt borttrollade Corey Hirsch i det kanadensiska målet. Det var så Peter Forsberg presenterade sig för världen. Mats Sundin räknas även han som en utav de absolut största svenska spelarna genom tiderna med en lång och framgångsrik karriär i Toronto Maple Leafs bland andra.

Att tänka på när det gäller ishockey bets

Någonting som du borde hålla koll på när du bettar på ishockey är hur målvaktens form är. Målvakten är otroligt viktig för sitt lag, då det ofta i ishockey är många skott på mål, så det gäller att målvakten är i form. Det sägs att om du har en riktigt bra målvakt, så är det målvakten som vinner Stanley Cup bucklan. Ett exempel är Martin Brodeur som under sin aktiva karriär alltid var i topp bland NHL’s målvakter, och det sägs att det var han som vann Stanley Cup för New Jersey Devils 2003.

Någonting annat som kan vara bra att ha i åtanke är om laget du bettar på har väldigt offensiva backar. Det kan vara väldigt avgörande för backarna att snabbt ta sig upp till offensiv planhalva och delta i anfallen. Om du är intresserad av offensiva backar, så är Erik Karlsson i San Jose’ Sharks ett utmärkt exempel på en sådan back.

Speciella spel för ishockey

Alla spel som finns att betta på en hockeymatch, finns också vanligen när man bettar på fotboll. Det som dock brukar vara vanligt när man väljer att spela på hockey är ”Under/Över”. Det betyder Under ett visst antal mål, eller Över ett visst antal mål. Inom ishockeyn så brukar det vanligen ligga på 5,5 mål. Tror man att det blir mer än 5,5 mål i matchen så satsar man på över, och såklart tvärtom om man tror det blir målsnålt. Dessa spel erbjuds bland annat av Svenska Spel, men även av andra spelsajter på nätet.

Liveodds

Något som är väldigt spännande är att spela Live odds på ishockey. Det innebär att du under tiden matchen pågår kan lägga in dina spel. Du kanske vill tippa på vilket lag som går nästa mål, eller vilket lag som får nästa utvisning osv. Utbudet på livespel är stort och roligt att testa. När du tittar på en match så kan du få en känsla för att något ska hända, tex en utvisning är på gång. Då kan du välja att betta på att ett lag ska åka på en utvisning. Du kanske tror att det leder till att det andra laget kommer göra mål i powerplay, så då lägger du det spelet samtidigt. Möjligheterna är stora inom detta sätt att spela.

Tips att spela på

Givetvis så finns det experter inom ishockeyn, precis som i fotboll och all sportbetting. Den stora skillnaden mellan fotboll och hockey är att ett hockeylag kan spela 3-4 matcher på en vecka, det gör sällan ett storlag i fotboll. Alla dessa matcher sliter såklart mycket på spelarna, därför är det viktigt att hålla koll på vilka spelare som ett lag har tillgängliga för nästa match. Kanske kommer vissa viktiga spelare att få vila nästa match, vilket gör att laget har mindre chans att vinna. Just detta kan man få hjälp att hålla koll på av experterna. Deras information kan vara viktig när du bestämmer dig för hur du vill betta på nästa match. Kör hårt!