Spela på hästar

Att spela på hästar har blivit folkligt i Sverige, det ger människor drömmar om ett liv som ekonomiskt oberoende och trav är en av de populäraste sporterna att betta på idag. Det är förstås möjligheten att spela på trav året om som gjort sporten så populär. De stora vinsterna är ju också viktiga för populariteten. Det räknas som en folkkär sport och evenemangen sker ofta under relativt trevliga omständigheter. Elitloppet som är ett av världens viktigaste travlopp varje år, har blivit en folkfest med många besökare och mycket spel.

horses running

Populärt med trav

Anledning till travets popularitet är som tidigare nämnts möjligheten att spela på sporten. Varje vecka spelas för många miljoner kronor på V75. Utöver det omsätts det även miljoner i oddsspel på vinnare, plats eller Dagens Dubbel. ATG, som fortfarande är det största spelbolaget när det gäller omsättning, haft möjlighet att dominera marknaden helt som enda spelbolag för trav. Men de senaste åren har börjat förändra ATG:s dominerande ställning då flera spelbolag på nätet erbjuder oddsspel på trav.

Du spelar om andras pengar

Finns det då skäl att byta från ATG som ändå erbjuder kompletta spel, inklusive V75, V65 och V5. ATG:s odds sätts utifrån antal spelare. Oddsen är inte fasta utan förändras allt eftersom nya spel kommer in. Detta gör att det slutliga oddset sätts först i samband med att allt spel stängs. Detta innebär att om man spelar en häst som vinnare med oddset 5.00 så är det inte säkert att det är det odds som gäller när jag ska hämta ut vinsten.

Nya spel kan innebära att oddset sjunker till kanske 3.00 eller mindre. Det är det odds som gällde när spelet stängs som gäller när vinsten ska betalas ut. Alltså inte det odds som gällde när man gjorde spelet. Skälet till detta är att hos ATG är det andra spelares pengar man spelar om, efter att ATG fått sin procent. Så ju fler som spelar, desto mer pengar i potten och den här metoden kan man få tycka lite vad man vill om.

Fast odds

Skillnaden mellan ATG och ett spelbolag på nätet är då att hos spelbolaget på nätet får man ett fast odds. Det odds som gäller när man spelar är också det odds som vinsten baseras på om man vinner. Det spelar ingen roll hur många fler som spelar eller om oddsen sjunker. Man har ett fast och säkert odds. Dessutom erbjuder spelbolagen lite högre odds än ATG. Det är förstås i konkurrenssyfte. Detta innebär i slutändan att man alltid får större vinster hos de privata spelbolagen än vad ATG kan ge. Åtminstone när man spelar på de speltyper som kallas vinnare eller plats.

Fler fördelar

Det finns förstås fler fördelar att spela hos de privata spelbolagen, bland annat tillgång till värdefull statistik, information om häst och förare, dagsformen och expertuttalande. Detta tillsammans med funktioner för riskkalkyler och spelsystem gör att betting på trav hos ett spelbolag ger större utrymme för att hitta vinnare och med det även vinna pengar.

Registrera dig

När man har registrerat sig och satt in pengar på sitt spelkonto kan man direkt lägga sina oddsspel på den eller de hästar man tror ska vinna. Spelet registreras direkt, med ett fast odds, och man får eventuell vinst direkt insatt på sitt spelkonto. De flesta bettingexperter brukar vara medlemmar på flera olika sajter för att kunna ta del av så många olika odds som möjligt, allt för att hitta de bästa oddsen. Så vill du göra som dem, satsa på flera spelsajter och njut av spänningen.