Sportbetting

Det finns olika typer av betting men den mest populära är sportbetting. Det innebär att man spelar på sporter i olika sammanhang. Sedan början av 2000-talet har sportbetting ökat och blivit ett av de populäraste nätspelen. Många spelbolag erbjuder oddsspel på i stort all sport man kan tänka sig vilket har skapat ett stort intresse, även för de som är intresserade av mer udda sporter.

Spela på fotboll

Man kan idag spela på alla större europeiska fotbollsligor och stora arrangemang som fotbolls-EM och fotbolls-VM. Här finner man spel på Premier League, La Liga och italienska ligan Serie A men även spel på skotska, irländska, ryska, portugisiska och tyska fotbollsligor förekommer. I Sverige finns oddsspel på bland annat Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan. Spel på fotboll anordnas också på europeiska fotbollscuper som exempelvis Champions League. För den fotbollsintresserade finns alltid kvalitetsmatcher att spela på, året om, i de flesta fall i direktsändning på tv eller på nätet. Spelbolagen sänder vissa matcher via sina hemsidor, så om du är medlem kan du få se matcher som inte sänds på tv, utan bara via spelbolagens sajter.

Spela på hockey

För den ishockeyintresserade finner man serier som SHL och NHL. Det förekommer även spel på ishockeyserier i Ryssland, Schweiz och Finland. Även VM och OS är två mycket populära evenemang som drar många bettare till spel. Att spela odds på ishockey var länge likställt med att bara spela på vintern. I och med ett större utbud av serier så kan du idag spela på hockey från september till juni, då Stanley Cup avgörs i juni.

Spela på trav

Trav, som är en av de mest folkkära sporterna i Sverige, drar mängder av bettare varje vecka som spelar på plats, vinnare eller dagens dubbel. Du kan enkelt köpa en ”Harry Boy” om du inte kan något om trav, men ändå få en storvinst. Spelet ”Harry Boy” är en spelkombination som en dator räknar ut, det fungerar så att du säger hur mycket du vill spela för. Datorn tar ut en spelrad där den blandar favoriter med högoddsare, och sedan skickar den ut ditt spelkvitto med ett spelsystem som mycket väl kan vinna.

Fler sporter att spela på

Det finns även mängder av andra sporter tillgängliga för spel som bland annat cykel, basket, NFL, pingis, tennis och i stort vilken sport som helst, vilket även inkluderar cricket och hästpolo. Tennis har blivit populärt att spela live odds på. Det innebär att du kan titta på matchen och lägga dina bets under tiden som matchen pågår. Då kan du via din magkänsla avgöra vilket du tycker är det bästa spelet. Du kan då spela på vem som kommer vinna hela matchen, setet eller till och med nästa boll. Mycket action i detta sätt att betta.cards with bet button

E-Sport

Det har även växt fram en ny ”sport” som börjar bli populär att betta på, E-sporten. Denna spelvariant har växt enormt mycket de senaste åren och har blivit ett utav de populäraste spelen att betta på just nu. Vill du läsa mer om E-sportsbetting kan du kika in hos esportbetting.se för mer information och tips. Du spelar helt enkelt på dataspel, och vilket lag som kommer vinna nästa match eller turnering inom ett visst dataspel eller TV-spel. Denna form av betting finns ännu så länge bara online.

Vad betyder betting för TV?

Sportbetting har även en stor betydelse för sportevenemangen. Dels så drar uppmärksamheten kring sportbetting större publik och fler tv-tittare för varje evenemang och dels är också många spelbolag med och sponsrar evenemang. Detta gynnar också de lag eller tävlanden som deltar och det evenemang som följs. Prispengar går upp och då åker intresset upp.

Olika spelbolag

När man bettar på sport ska man försöka hålla sig uppdaterad kring oddsen hos flera spelbolag. Eftersom varje spelbolag sätter oddsen individuellt så kan oddsen skilja med flera tiondelar hos olika spelbolag, beroende på vilken information som spelbolaget sätter oddsen på. Är man säker på en vinnare kan man alltså få bättre odds om man kontrollerar oddsen hos fler spelbolag.

Spela långsiktigt

När man spelar om pengar är det viktigt, precis som mycket annat, att man planerar sina spel. Om man spelar långsiktigt eller kortsiktigt kan man använda sig av olika strategier. Kortsiktiga spel baseras mer på impuls vid vissa matcher och evenemang, exempelvis ett evenemang som Fotbolls-VM. Långsiktigt spel kräver oftare mer planering, analyser och riskkalkyleringar.

Håll din budget

Oavsett om man spelar på lång eller kort sikt är det viktigt att dra gränser. Man sätter upp en spelbudget och håller sig till den. Vill man sluta på plus, ska större vinster inte omsättas i nya spel utan tas ut från spelkontot medan förluster inte bör täckas upp av nya insatser till spelkassan. Ett ansvarsfullt spelande och en noggrant hållen budget ger mer spelglädje på sikt och fler chanser till vinster.

Högre odds – större vinst!

Man kan dessutom välja att spela på färre odds och satsa lite mer för större vinster eller så sprider man riskerna genom att lägga mindre insatser på flera spel. Att endast spela på favoriter är förstås det säkraste. Detta ger dock sällan några vinster att tala om men kan kombineras med spel på mellanodds eller en högoddsare, men till lägre insatser. Så gå in på en sajt och skapa ditt konto, så du kan komma igång med sportbetting idag.